Friday, May 18, 2012

Buat ayah, tenanglah kamu disana..

Assalamualaikum...

Harini genap 3 minggu ayah pergi.. pada sesiapa yg pernah rasa perasaan ni, waktu-waktu awal sepeninggalan arwah memang macam ni kan..hati ni Allah je yang tahu..kuat mana pun kami, hari-hari juga menangis..ibu? jangan cerita la, memang tak pernah tak menangis..Allah..susah nya nak terima, susah sangat.. arwah pergi sangat tiba-tiba..pergi dengan keadaan yang kami tak sedia..sedih sangat..yaya tak sempat jumpa ayah..mungkin sebab tu yang buat yaya lagi sedih..tak sempat nak cium ayah buat kali terakhir...
Allah kami redha dgn takdirMu, cuma satu yang saya minta, tolong bagi saya kekuatan, tolong bagi ibu kekuatan, tolong Allah yang Maha Esa, kuatkan hati kami sekeluarga untuk menempuh ujianMu ini..kami tahu ada hikmah tersembunyi disebalik semua dugaanMu ini, mohon kekuatan hati buat kami sekeluarga Ya Allah..Tuhan yg Memegang hati setiap hambaMu, ikhlaskan lah hati kami untuk menerima pemergian ayah..
Allah, hanya Engkau yg tahu hati saya ini..sedihnya saya hanya Engkau sahaja yg tahu..
Allah, sungguh saya rindu ayah, sungguh saya rindu mahu dengar suaranya, sungguh saya rindu senyuman ayah..
sungguh ya Allah saya rindu mahu memanggil ayah..sungguh ya Allah saya rindu seorang yang bernama ayah..

Ayah, tenanglah engkau disana...moga engkau ditempatkan bersama-sama orang yang soleh dan beriman..moga kami sentiasa diberi kekuatan dan ingatan untuk sentiasa mendoakan kan mu dan membacakan ayat-ayat suci Al-Quran untukmu..moga engkau dijauhkan dari siksaan kubur..semoga juga kami sentiasa ingat dan diberi kesempatan waktu untuk membacakan surah Yasin untukmu..Ayah..bahagia lah engkau disana..moga engkau ditempatkan bersama-sama para syuhada' dan solihin..Allah..semoga kami diberi kesempatan untuk bertemu lagi di SyurgaMu Tuhan Yang Maha Besar..Allah tenangkan lah ayah disana..aminn..

2 comments:

Jejentik said...

Ya Allah..yaya serious nadia tak tahu pun pasal ni..apa pun take care okay, Insya-Allah everything will goes smoothly..Kuat okay^^

Syafika Jamaludin said...

its ok nadia..insyaAllah, doakan yaya kuat ye..awak pun take care jugak~