Thursday, March 22, 2012

Me Is In Relationship With...........

Assalamualaikum semua..

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. 

Cube dengan ikhlas jawab dalam hati kat sini sape yang sedang dilamun cinta?? hehe..biar Allah je yg tahu ye, lg2 kalau sesiapa yg hanya dpt melihat si "dia" dr jauh je.. besar tau pengorbanan org yg menahan hawa nafsu ni..yaya bukanlah org yg layak bercakap tentang hukum hakam ni.. tp pengalaman boleh mengajar kita jadi dewasa, ajar kita jadi manusia yang lebih matang. bak kata shbt2 pengalaman ni adalah pelajaran paling berharga yg kita x boleh dapat dr pendidikan formal. sesiapa yg pernah ter"bercinta" zaman2 dulu kala, tahniah yaya ucapkan kerana anda berjaya menguatkan hati anda untuk kembali pada title single..tahniah3!!! bukan senang kan?? perjalanan yg perit utk ditempuhi..bak kata org yg patah hati, nak mencintai seseorang kita hanya perlukan seminit tp nak melupakan org yg dicintainya itu boleh jd seumur hidup. betapa penangan cinta ni sgt dasyat..Allah Allah..buat sang pencinta Tuhan yang Maha Satu Tiada Dua nya, yakin la pada janji Allah..

cuba sematkan kata2 semangat ni pada hati kita untuk kuatkan hati bila rasa patah hati tu datang :

-Jika kita berubah untuk menjadi baik kerana Allah, Allah akan menghantar orang-orang yang baik untuk bersama-sama kita..InsyaAllah..

-Do not love the one who doesn't love Allah. If they can leave Allah they will leave you..

-Allah has already written the names of your spouses for you. What you need to work on is your relationship with Allah. He will send her/him to you when you're ready. It is only a matter of time.

Kawan2, bacela jugak blog ni..InsyaAllah anda akan lebih berlapang dada. Allah kan ada.. ^__^

selamattinggal
ada jugak tip bagi mereka yang kepingin menjauhkan diri dari cinta dunia. kat sini2, saye rase anda2 tahu blog ni.tp mana tau terlepas pandang ke, jom bace!
Kunfayakun

p/s : suke konklusi blog tu " cuba kau bercinta dengan Allah, sebab Dia takkan mungkin buat kau kecewa"

0 comments: