Thursday, September 22, 2011

terima lah seadanya..

Assalamualaikum wbkth...

Malam ni yaya cume nak kongsi story, korg pikir la mane yg betul mane yg salah.msg2 dah besar kan.. korg semua mesti ada kawan baek kan xkire la mase kat sekolah ke kat kolej ke kat U ke even kat tmpt keje korg skrg..kwan2 bertukar silih ganti.. korg pernah rase atau terfikir x kawan yg korg tgh kawan skrg tu akan jadi BFF korg..

yaya pernah ade situasi mcm ni, ada sorg kwn yaya ni die overprotected org puteh kate..kadang2 smpi die xboleh nak tgk kite dgn org laen..yaya suke org mcm tu, at least kite tau die syg kite..tp kdg2 kite pun nak ada jugak kan private life kite, cerita yg kite x leh nak kongsi ngan org even ngan parent sekali pun..

dulu yaya selalu jugak ikut usrah2 kat matrik, yaya suke sgt klw dpt jumpe dorg..hebat nye hubungan dorg, padahal korg datang dgn nothing, kenal pun x tp rapat mcm adik beradik tau..kadang2 dengan adik beradik sndr pun susah nak rase mcm tu..suke sgt mase tu, rase dihargai rase ade org syg kita..masa tu yaya first time keluar dr johor, mungkin tu yg terasa sgt kot..

yaya pun ade sorg kawan masa kat teknik JB dulu..tp die ni more to my adek la, sbb yaya xde adek kan..yaya lebih selesa anggap die adek..die ni yup my Best Friend Forever, x keterlaluan klw yaya kate die adalah sahabat sejati yaya. dia kongsi bnyk perkara, yaya pun bnyk tnya benda2 kat die..saye tahu awk tau siapa awk dalam hidup saye..terima kaseh sbb jadi SAHABAT saya awk..

jadi kesimpulan nya dengan siapa pun kita kawan, siapa pun kita anggap dia dlm hidup kita, mereka tu adalah sebahagian drpd kenangan2 dlm hidup kita..x kira la kenangan manis or kenangan yg agak pahit tp itu la yg terbaik untuk kita..hidup ni x selalu manis, kena ada sedikit pahit dan masam nya. bosan tau hidup mendatar je..hihi..


selamat malam semua, maybe pagi?? haha..semoga mimpi indah~