Friday, May 27, 2011

motivasi tuk arini..

ape yg kita tahu, kita amal..

ape yg kita x tahu, kita jangan memandai..

Wednesday, May 25, 2011

bila anda start pakai jam..?



Assalamualaikum semua..

lame sgt x tulis menda2 mengarut dalam ni..sibuk kan, maklum lah..perasan =p
skrg ni yaya ade kat UMP, dalam urusan nak menyambut adik2 baru ke sini..
insyaAllah awl bulan 3 ni ada la kwn2 baru kan..tp yg mendaftar ni semua budak2 diploma..
yaya cume mendoakan semua nya berjalan dgn lancar sepanjang Hari Suai Kenal (HSK) nti..
untuk adik2 yg bakal mendaftar di Universiti Malaysia Pahang ni, yaya dahulukan dengan ucapan selamat datang dan semoga yg terbaik untuk anda sepanjang keberadaan anda disini nti..amin..

dalam sibuk2 dgn urusan yaya untuk HSK nti, ade 1 perkara yg menarik minat yaya tuk diperkatakan dalam entry kali ni..
seperti yg semua org pernah alami, dalam setiap pgrm ketepatan waktu amatlah dititik berat kan..sangat2 dipandang berat mungkin..sebab tu yaya selalu n sentiasa memakai jam..dlm waktu apa pun..alhamdulillah spnjg keberadaan yaya kat UMP ni, xpernah lg la yaya dtg lewat ke kelas..
bukan nak berbangga cume itu tanggjawab kita sebagai pelajar kan, lagipun kite kena hormat lecture dan student2 lain jgk kan..katekanla masa lecturer tgh2 sedap mengajar, students lain pun tgh khyusuk mendgr, tibe2 anda masuk, buat muke dek pulak tuh..haiya perangai ape macam tuh..x elok kot..
em yaya x berapa nak hengat la sejak bile yaya pakai jam..tp yg yaya tahu jam pertama yaya dapat hadiah dr ibu yaya..mase tu yaya dapat pergi sekolah Teknik JB (TIJB), first time nak duk asrama kan..dan dr TIJB tu jgk la yaya belajar banyak perkara..terlalu banyak mungkin..sejak belajar disitu la yaya rase yaya menjadi seorg yg skema..skema dlm erti kata mengikut peraturan..em mungkin dah dididik dr rumah mungkin..al maklum la ayah yaya ni army..haha..
yaya rase jam ni penting tau, tp skrg ni dah terlalu ramai yg ada hp jd pemakaian jam ni dah berkurangan mungkin..tp bg yaya jam ni salah 1 accesori penting bile nak kuar dr rumah..mungkin sbb da terbiase kot..
tp setiap org kan punya pandangan dan cara fikir yg tersendiri, jd x leh nak samekan sume org dgn pandangan dan cara hidup kite kan2..

yaya teruja tgk jam ni..seronok tu kw dpt ni.. 

ape2 pun guys, happy holiday bg student2 IPTA dan jugak pelajar2 sekolah..manfaatkan cuti anda sebaik2nya..

FASI MINDS, WE ARE THE BEST!!

p/s : yaya sgt2 xsuke ade student yg masuk kelas lewat, klw setakat 5 ke 10 minit tu x pe, ini sampai setgh jam lebih pun ade kot..pastu buat muke x besalah, senyum2 kambing (eh, sori2)..muke dah cantik perangai pun kena cantik la..
lepas ni nak jadi pengumpul jam tegar la..haa, habis la.