Sunday, March 20, 2011

macam2 ada..

Assalamualaikum..
wah ari ni rasa bahagia sgt..dpt bgn lambat..keje sekolah homework pun xbanyak jd boleh la kita bersuka ria..lalala~
tp tu cume yaya dapat rase dalam mimpi jela..huhu..
skrg ni ngah musim demam nak test yg start dah, assignment time ni la nak mencurah2 ke ladang gandum, workshop mobile yg belaja install software(itu akak saye pun tahu, guraw je haha!!), skill base yg oke sbb pakai packet tracer, time ni jgk kena jimat2 pakai duet sbb klw x mmg akan habis hjg bulan..oke stop! bnyk pulak bebel bdk sorg ni..
oke2 sebenarnye yaya nak cerita perihal rumet2 yaya dalam..utk makluman segala info2 ini adalah ape yg yaya rase taw, jgn pulak korg g report kat pakcik polis yg yaya buat kenyataan x betul..habisla yaya kena ngurat ngan pakcik polis lepas nih..

first sekali adalah....CIKIN...

die ni klw dah bercakap boleh gegar dunia oh, dunia ktorg je la tp nye..lagi2 time die ni tgh bahagia or ade cite best yg die nak kongsi..kdg2 nak suruh sy bgn boleh tgu die balik kelas, confirm sy bgn tido..hehe..jgn marah yer cik cikin yg cute miut, acece nak bodek la tuh..ini bukan bodek taw, ini kenyataan..cube tgk gmbr die tu..betul x yaya ckp??kat dalam bilik ni cikin la yg paling mude..eleh setahun je pun..haha..tp die lg mude jugak kan..dan style die jugak agak kebandaran, sbb??die ni duk bandar JB kot, xheran la die pakai style bandar2 jugak kan..huhu..die ni susah jugak nak luahkan ape2 sbb die ade pengalaman ngeri ngan . . . ...itu ni komen la yek, tp ngan yaya die oke je..yaya suke cara die sbb cikin ni jenis x mnyibuk hal org, die xcare pun..klw org nak suruh die dgr, die dgr klw x die buat dek je la..oke la tu kdg2 kita pun nak privasi jugak kan...hehe..utk pengetahuan jugak cikin ni yaya kenal dr skola teknik JB, ke Matrik Melaka smpi la skrg kat UMP ni pun dgn die jugak..n mulai thn lepas ktorg jd rumet pulak..nak kate berjanji x pun, mgkin jodoh tu pnjg kot...

yg kedua....FARAH...

yaya suke tgk farah ni sblm jd rumet sbb die chantek..n die kurus..hehe (yaya suke tgk org kurus la, sbb sume bju yg dorg pakai jd chantek)..ape nak cite ekk tntg farah ni??yaya kenal die sbb masa thn 1 die rumet ngan cikin, tu je la..mase tu mmg x taw la perangai farah ni cmne..ni dah jd rumet, mcm2 kuar dah..hehe..cik farah ni dah kepunyaan org, tamo kcaw2 ekk..pakwe die encem oh, mesti farah berapi dgn yaya klw bace ni..haha..yaya x kacaw pakwe org la sayang..jgn risau..farah ni wlw tua setahun dr yaya pun, yaya x leh nak pggil die kakak..xbese kot, die pun x suke gaknye..setahun je pun..haip tp yaya hormat die oke.. =) ..farah ni yaya leh kategorikan die sbgai seorg yg sgt rapat ngan family, family farah ni besar taw..die plg rapat ngan kak ana, kakak atas die..pd die, ape2 pun family first, sume org pun cmtu kot..haha..n die sgt suke bercerita, kdg2 cite x lawak pun boleh jd lawak die cite taw..dia pandai menari, bekas penari Matrik Johor.. sape2 dak KMJ batch08/09 kenal kot die..n plg best time2 cerita ngan tgn2 sekali die gerak..wee~..


lastly...ATIKAH...

em mungkin disbbkan nama dia ade H kat belakang mgkin hati dia keras sikit kot..tp yaya oke2 je ngan die, xde masalah setakat ni..tiqa ni pendiam sikit, x taw la mmg die jenis x suka ckp benda2 merepek mcm ktorg kot..die pun bukan jenis huha2 sgt..ktorg pun huha2 kat bilik je..oke2 la tu..die sgt suka bukak Youtube, tgk cite lam tu..bgus betul..hehe..oh lupe juga nak bgtaw rumet saye ni n si cikin tu peminat cite korea ngan taiwan..smpi profile pic fb dorg pun letak gmbr pelakon korea n taiwan..huhu..gud2..

oke la yaya x taw nak cite ape lg ni..hehe..tata..

p/s : rindu la kat adek saya..lama sgt x jumpa die..

Saturday, March 19, 2011

saye mahu balik rumah!!

Assalamualaikum..
rase rindu kat rumah ni mcm dah x boleh nak bendung la..
xpena lagi 1 sem cume 2 kali je yaya balik..ini x boleh jd..
pelik tahu..ish2..patot ar meroyan mcm ape je kan..
disebabkan yaya ni seorang anak yg manje dah dikasihi oleh ibu dan ayah..hehe..
maka terjadilah dialod diantara ibu dan anaknya yg dipanggil adek..

adek : ibu, boleh x adek nak balik mgu ni..?
ibu : adek nak balik hari apa?
adek :ari Khamis ptg kot..
ibu : tp akak kan x balik, adek balik sorg je kew?
adek : haah la sorg2 je..mcmana bu?
ibu : xpayah la klw akak x balik..nti adek balik pun xda kawan kat umah..

aduh hancur luluh oke hati anak yg manja sorg ni..
ish3..manja betul, mengade sgt la yaya ni..
em oke la ibu x balik la ek..
tgu bulan 5 nti amik adek ea kat sini..

p/s : naseb baek saya ni anak last..mcm title manja tu dah serasi kot..haha~
tp manja2 yaya ni, yaya xda la nak berkepit 24 jam dgn ibu..

Friday, March 18, 2011

sedikit rahsia...

Assalamualaikum..
untuk pengetahuan entry ni dibuat pd pukul 11.10 malam..bersamaan 40 minit selepas selesai jawab skill base CCNA Routing (boleh tanye sape2 yg amik computer networking)..hehe..ape keputusan nye, alhamdulillah x sia2 menghabiskan masa bermanja dgn buku..n nasib baek jugak kena buat dlm packet tracer je, klw buat life configuration boleh pengsan yaya nak abiskan..haha..
oke2 back to basic, sbnrnya cerita diatas x dek kena mengena pun ngan tajuk entry ni taw..haha..yaya dapat idea nak tulis blog ni bile nak pegi toilet td..almaklum la yaya ni mmg suke mengusha org, kdg2 kecian org yg diusha tu padahal dorg x dek buat salah pun ngan yaya..tabiat ah nak wat cmne..
yaya nak kongsi 1 rahsia yaya, jeng3!!haha...
pisssttt...yaya suke tgk gadis2 yg pakai kain batik n laki yg pakai kemeja dan selalu bersongkok/berkopiah..
wee....yaya pun xtaw kenape yaya minat sgt..
yaya rase dorg2 yg pakai mcm tu kan mcm baik2 je taw.. i like..hehe..
bukan la maksudnya org yg x reti pakai kain batik tu x baik..ellow2 untuk pengetahuan yaya sndr pun x reti kot nak pakai kain batik..hoho..konon nak jadi anak zaman moden la tuh..perasan betul..
lagi 1 sbb nape yaya suke tgk org laki pakai kemaja sbb nampak smart la..mcm hensem2 gitu..hehehe..bahaya kan yaya ni suke usha org..dan yaya jugak suke tgk org lelaki yg pakai songkok or kopiah ni..nmpk dorg ni baik2 je kan..anda rase mcm tu x??tp xdek la yaya usha smpi ikut belakang dorg kot..apa barang kalut mcm tu sekali..
dan...idea yaya pun terhenti sbb dpt panggilan dari kakak tersayang..hahaha..
cume nak bgtaw kat org2 yg yaya suke tgk ni..xkesah la org nak kata apa pun tntg anda kerana ANDA ADA IDENTITI TERSENDIRI yg x ada kat org lain taw..caya la!!

tengok2..smart kan..hehe..perempuan tu pun nmpk sopan je kan..hehe...

Wednesday, March 16, 2011

bila dah buka bab kahwin ni..

Assalamualaikum..

luahan hati untuk yaya utk hari ini..

disebabkan umur yaya yg semakin meningkat ni, mmg x lari kan dr memikirkan masa depan kita..apa agaknya kerja kita, bagaimana kawan2 baru yg bakal kita jumpa, siapa peneman hidup kita, bagaimana amal kita dikemudian hari, makin bertambah atau berkurang..insyaAllah harapnya bertambah kearah kebaikan..kdg2 nak memikirkan masa depan ni gerun taw..semakin matangnya kita semakin banyak juga cabaran yg menanti kan..takut2..

skrg ni rumet2 yaya sume dah gatai2 nak kahwin ni..siap boleh melawak lg dgn yaya "saya ni dah tahap wajib kahwin da"..mana x nya, tiap2 malam b4 tido cerita bila la nak kahwin la, bila nak belaja masak ni, nti xreti masak suami x sayang mcmana..adui parah budak2 ni..haha..xpela baek mereka bincang benda2 mcm tu dari dorg buat perkara2 yg x eloknya, yg bakal menambahkan statistik pembuangan bayi2 comel yg x berdosa tu..nauzubillah..mintak jauhkan..

em bila fikir tntg bab kahwin ni banyak sudut kita kena fikir dan nilaikan..takut2 tersilap langkah nti, dah x ada guna..yaya ni x ada la baik pun tp bila dah masuk bab ni yaya mahukan yg terbaik..yaya pasti semua org pun fikirkan perkara yg sma kan..yaya xnak menggadaikan masa depan yaya pada org yg x betul..tp xboleh la yaya je mahu yg terbaik, yaya sendiri juga harus berusaha menjadi yg terbaik..mungkin pada org lain yaya ni biasa2 saja tp biarlah dimata bakal suami yaya, yaya adalah pilihan yg terbaik untuknya..bagi yaya cukuplah bakal penghuni hati yaya ni org yg menjaga solat lima waktunya, yg dapat menjadi imam dlm solat kami, yg dapat menegur yaya bila membuat silap, menghormati keluarga yaya, dan dapat menyayangi yaya dengan sepenuh hati..

yaya rase perkara2 ni semua perempuan pun akan setuju..permintaan ni rasanya x melampau kot..bila sang perempuan telah berusaha menjadi yg terbaik x salah rasanya jika mereka mendambakan sang lelaki dr kalangan yg terbaik juga kan2..em tp sume terpulang pd individu tu jugak, xsume citarasa kita sama kan2..hehe..dan yaya pun mengharapkan sapa2 yg bace entry ni or yg x baca pun x pe..yaya doakan jodoh kamu2 semua dari kalangan yg terbaik ya..yg dapat menyayangi diri anda sepenuh hati, bkn atas sebab yg lain..amiin..

"Saya benci lelaki merokok!!"~sorry to say but its true.. =)

p/s : yaya suruh ibu carikan calon.xtau nak cari sendiri, pilihan ibu xpernah salah kan..insyaAllah..Ya Allah kurniakan aku jodoh yang baik..buat bakal sang suami, maafkan aku kerana pernah membiarkan hati ni kotor kerna menyintai org yg belum berhak untuk ku..ketahuilah diri ini benar2 bersalah padamu..


Saturday, March 12, 2011

MAD

Assalamualaikum..
wah hari ini sgt bosan okeyh..!!
sbb nya kami ada bengkel untuk Mobile Development Workshop, ala MAD yg kat tajuk tu la..
punya la lama bengkel dia..sebenarnya yaya xkesah pun ade bengkel lame2 ni..cume yg yaya kesah nye kan mase die buat tu mase hujung mgu..aduii..itu mmg pantang yaya la..haha, yaya xsuke org ganggu yaya punya weekend la..xpela, yg penting ade ilmu yg yaya dapat gunekan..bengkel ni more tu mobile OS Symbian..not bad la sbb skrg pun yaya gune Nokia yg gne Symbian ni..jd dapatla maklumat sikit2 pasal ni kan2..org kata klw nak cari ilmu tu jgn hanya dgn bace buku je, kena think out of the box..cume out tu jgn lebih2 sgt takut salah jalan pulak..haha..mengarut dah die..wee..oke la ni buat entry just mase rehat kami je, jd nk smbg balik..tata titi tutu...


p/s : sgt jeles dgn kakak sy sebab die dpt balik rumah..kuang ata punya!!haha..rindunya kat umah, kat ibu kat ayah kat akak..rindu c botak jugak..wee~

Wednesday, March 2, 2011

~SEORANG~

Assalamualaikum wbt..
apa khabar agaknya iman dan amal kita ya??..
lame btl yaya x tulis ape2 kat sini..jgn marah ye blog terchenta..
oke jom yaya direct to tajuk..
ari ni sbnrnya yaya benar2 rase keseorangan..
yaya x taw kenape,mgkin perasaan sendiri je kot..tp siyes sgt2 terasa..
dr pagi pg kelas kat lab duk sorg2, wat kuiz sorg2 (tu perlu oke), abis kelas kul 12 pastu balik..
kwn2 laen dorg ade kelas, sbb 1 sbject ni je ktorg amik lain..
tp mase tu sorg kwn pun x tegur yaya, aduh terasa sgt mase tuh.xtau nape sensitif sgt arini..
xpena rase mcmtu sbb selalu klw dorg ade kelas tp yaya x de kelas dorg tgur je,leh je jalan same..
xpela mungkin dorg x perasan kot..
then balik bilik, tgu azan Zuhur..hee pastu tidooo...
bgn2 dah pukul 4..terigt lak arini ade pasal malam..msg sume2 ni ajak g pasar..nak ajak rumet dorg dah makan lak + malam nti dorg ade kelas..tp sorg pun x reply (kecewa betul)..
hermm..nampaknye menapak la sorg2 yaya kat pasar malam tuh....
siyess ni baru 1st time pg sorg2..g kelas tu lain cite la tiap ari mmg g sndiri..
huww..xpo la nak wat cmno..dah lapa xmakan pape dr pagi..layan jela perut nih..
sbb benda kecik je pun kan, apela yaya ni, kena la paham.dorg ade hal laen mungkin..
malam ni pun banyak keje, malas nak layan sgt perasaan ni..wee~
oke la nak solat Isyak dulu..tata..



p/s : Ada masa kita perlu rase berkeseorangan agar kita tahu nikmat mempunyai sahabat..tp kdg2 kita juga perlu bersahabat agar kita tahu di dunia ini bukan hanya ada kita seorang..