Sunday, October 31, 2010

FINAL!!!


assalamualaikum semua...
harapnya dalam keadaan yg sihat sejahtera sentiasa..
erm lame dah nak post entry kali tp hari ni baru sempat nak menaip..
sementara semua kawan2 dr universiti yaya juge dr univesiti2 laen dalam mud final exam, jd entry kali ni pun berkenaan dgn tu jgkla kan..
UMP dah start study week, jd dah mule la tabiat2 akhir2 sem ni..
xtaw la ape tabiat2 mereka tu tp anda dan saye sendiri faham diri bukan..


jd yaya doakan yang terbaek tuk semua kawan2 yg nak dah mule final exam mggu depan or mggu lg 1..
yaya start final 09/11/2010 - 15/11/2010..
aja - aja fighting!!
semoga segala usaha dan penat lelah kalian dibalas dgn kebaikan dan kejayaan..
kerana Allah itu Maha Adil dan Maha Pemurah..
jgn lupe tgktkan jgk amalan2 sunat (peringatan tuk tuan blog jgk)..

p/s : jadual exam yaya sangat tough sem nih..hadoiii!!ade 4 paper dalam mase 2 hari..hape????lorr..xpe2,ujian tu..



-mahu off FB selama sebulan atau mungkin lebih-

Thursday, October 28, 2010

Interview2!!

assalamualaikum semua..
first of all, nak mintak maaf sbb last few days ni asik bad mood saje..
walaupun xdek org pun yg amik tahu, tp xpe..hee..
eh, yaya nak cite ni..
yaya nak balik Johor lg hari ni..tp kejap je,esk balik sini balik(jumaat)..
erk?? motif - ade interview SPA la..
waa..dah bape tahun mohon bru dapat tawaran kan..
kecian awk kan cik yaya..takpe2..
tp kawan2 tolong doakan yaya berjaya tuk interview tu esk ye..
wlwpun terpakse berpenat lelah balik kejap je sbb sbtu tu ade HOT tuk OOP..
doakan jugak yaya tuk test OOP tu nti ye..
harap2 semuanya berjalan lancar dan mase yg yaya korbankan tu berbaloi...
ameenn..

untuk rujukan yg bukan dak2 komputer :
HOT-Hand On Test
OOP-Object Oriented Programming

p/s : harap sgt dapat tawaran belajar ni..doakan saye ye kawan2..insyaAllah yang terbaek utk yaya dan anda juge~

Tuesday, October 26, 2010

huru hara~

mood hari ini : kurang baek..

perasaan hari in : gundah gulana~

hari ini : saya sedih (xtaw kenape)

org2 disekeliking saye : bantu saya please!!

p/s : maaf org2 yg disekeliling saya..benar2 tiada mood hari ini..



Tuesday, October 19, 2010

KeReTa iDaMaN~

Assalamualaikum semua..

rase dah lame sgt x post pape kat blog nih..
banyak keje sbenarnye..
test, assignment lagi yg mcm x sbr2 sgt nak dihantar..
alhamdulillah test Mate 2 semalam pun lancar dgn izin Allah..
jd sebelum bersawang blog yaya ni..
tetibe je akal terpikir tntg "perkara" ni wlwpn b4 tu xdek idea lnsg..
perkara ape sebenarnye tu???
ade 3 sebenarnye, jd kite tgk ape yg ade k..

kereta idaman pertama~



 *wee..nti dah keje nak pakai kereta ni..insyaAllah..


kereta idaman kedua~



 *suke sbb design die chantek + sporty jugak la..

kereta idaman ketiga~



 *ini boleh jadi idaman saje la nampaknye..nak pakai tu x mustahil tp bile tu yg cam samar2 lagi..haha, perasan je yaya nih kan2..mahal woo!!

p/s : nak dapat kereta2 ni kena belajar rerajin, dpt keje molek2 boleh la rase kan pakai kereta2 seperti yg diatas ni..insyaAllah..doakan  yaya ye rakan2..

Friday, October 15, 2010

saye semakin _ _ _ _ _!!

Assalamualaikum semua...
salam hari Jumaat!!
mudah2an dgn hari baek bulan baek ni kite pun akan jd baek jgk k?!

nak cerita ni, sehari sebelum yaya tulis entry ni ade la kawan MINDS10 yaya tegur..inila ayat kejam die kalaw korg nak taw : "Hai maken sihat nampak??" oke fine yaya mmg dah maken cubby..terima kaseh la bg yang tegur tu k..haish mane boleh camtu...penat ni yaya tahan makan nasi..dah seminggu ni x makan nasi..hadoyai..xpe2..try lagi,jgn risaw..yaya boleh!!




 p/s : agk2 muke yaya ade x mcm ni..klw mcm ni xpela..comel + cute..wee!

Sunday, October 3, 2010

~manusia terpenting dalam hidupku~

Assalamualaikum sahabat2..
rasenya sempat lagi kan nak wish "Selamat Hari Rayer"..
kali ni yaya nk tulis berkenaan manusia2 terpenting dalam hidup yaya..
bukan bermakna mereka2 yg laen tu x penting..
tp "manusia terpenting" ini lg penting drpd mereka yg penting (paham x ekk?)
erm calon2 nya adalah....jeng3....

1...

"dia WANITA hebat"

tentu sekali ibu adalah manusia pertama terpenting dalam hidup yaya..
xdpt yaya nk bygkan hidup tanpa manusia ini..
ibu bukan wanita berkerjaya dan hebat seperti ibu2 diluar sana..
tp yaya x malu menjadi anak kepada manusia ini malah sangat berbangga kerana dia tetap yg terhebat di hati yaya..
kerana ibu inilah yg telah menjadikan yaya seperti apa yaya hari ini..
walaupun yaya tidak la sehebat org laen..
ibu x pernah lupa untuk bekal kan yaya dgn ilmu agama, kerana itu sahaja yg boleh dia berikan kpd kami..
ibu juga manusia yg x pernah kenal erti penat, putus asa, dan apa itu mengeluh..
Dia tidak pernah memukul kami,apatah lgi berkasar dgn kami..
bebelan ibu itu merupakan nasihat untuk kami..
...ibu wanita hebat...


saye sayang ibu saye.anda juge begitu?

buatmu wahai wanita hebat..
anakmu ini telah banyak menyakiti hatimu..
maafkan aku wahai wanita yg hebat..
tabahkan hatimu untuk mengharungi liku2 hidup yg xpernah engkau minta ia berlaku..
aku tahu engkau kuat wahai ibu..
ketahuilah kami x pernah sekalipun melupakan mu..
engkau tidak pernah aku lupakan dalam doaku acap kalinya..
moga engkau sentiasa berbahagia dengan hidupmu..
kerana engkau berhak untuk itu..

2....


dia ini juga manusia hebat..
dr segi apa hebatnya??
dia la akak yg x pernah berkira dgn yaya lebih2 tntg duet dan barang2 die..
dan tempat yaya kongsi dan luahkan segala masalah yaya..
pelembut org nye..
yaya lagi selesa dgn die dari adek beraek yg laen, mgkn sbb umur kami x bnyk jarak kot..


..saya sayang kakak saya..

adek doakan akak terus berjaya dalam hidup..
buat ape2 yang dapat bangga kan ibu dan ayah..
jaga diri dan iman diluar sana..
kerana adek tahu dugaan disana lagi besar jika hati x kuat..
ingat dari mana kita berasal dan kemana harus kita kembali..
berpijak di bumi yang nyata jangan sampai terjelepuk ketanah..


wahai wanita hebat kedua
aku bangga kerana engkau hadir dalam hidupku..
menjadi sebahagian dari diriku..
jika diri ini bersalah padamu, katakanlah agar salah itu tidak tidak memakan dirimu sendiri..
agar dalam hati kita tidak akan pernah ada kecil hati, walau sedikitpun..
wahai wanita hebat..
semoga yang terbaik buat dirimu dikemudian hari..

3.....

wanita ini juga hebat..
besar impak nya kepada diri yaya..
dari yaya yg dahulu nya kepada yaya yang kini nya..
bagaimana yaya yang kini nya hanya kawan2 yaya sahaja yang tahu..
jadi kepada wanita ini..
terima kaseh akak ucapkan..
moga usaha dakwah mu berterusan..
dan moga2 engkau menjadi muslimah sejati..
amin..

buatmu wanita hebat ke tiga..
aku bangga dapat mengenalimu..
walau hanya seketika perkenalan kita..
tp yang pastinya ukhuwah kita tetap bersatu..
aku sangat2 berterima kaseh padamu..
 kala aku merasa diriku sudah kelaut kamu datang menghulurkan tanganmu..
dengan penuh hikmat kamu mengajak ku pulang..
terima kaseh wahai serikandi Islam..
aku sentiasa mendoakan kamu wahai muslimah..
semoga ukhuwah yang terjalin tidak berakhir dengan sia2..
insyaAllah...

p/s : buat manusia2 hebat ini terima kaseh kerana telah menerima ku dalam kehidupan mu..aku sangat berbangga menjadi sebahagian daripada dirimu..doa aku buat kamu semoga sentiasa dalam perlindungan Yang Maha Esa..doakan juga diriku disini..semoga selamat segalanya dan pulang dengan kejayaan..insyaAllah, amin..